НА ЗНАЧАЕН ДАТУМ УШТЕ ПОЗНАЧАЕН НАСТАННА ЗНАЧАЕН ДАТУМ УШТЕ ПОЗНАЧАЕН НАСТАН

По повод меѓународниот ден на лицата со попречености, на 3-ти декември оваа 2022 година, во Охрид, во кругот на поранешната касарна, а денес Касарна Хаб се оддржа инклузивна еколошка акција,

Што представува за мене зборот „Попреченост“Што представува за мене зборот „Попреченост“

    Веќе е дојдено времето во училиштата да се воведе предмет  „Попреченост“.   А што представува за мене лице со попреченост, зборот „Попреченост“ Попреченоста е кога јас сакам во

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

    https://www.youtube.com/watch?v=nhW1o_OI5yo&ab_channel=ENIGMA-VIDEOHUB   Постои еден документарен филм сниман за мене со наслов „Второ полувреме“. Па како што името на документарниот филм има свое значење и симболика така и насловот

КАКО ПОЧНАВ ДА ЧИТАМ И ПИШУВАМ КНИГИ ?КАКО ПОЧНАВ ДА ЧИТАМ И ПИШУВАМ КНИГИ ?

  Кога прв пат почнав да ја читам мојата прва прочитана книга „Најголемиот трговец на светот, воопшто не знаев што значи да се чита, знаев само дека тоа е нешто

НЕ СЕКОЈ МОЖЕ ДА БИДЕ “НАЈГОЛЕМ ТРГОВЕЦ НА СВЕТОТ”НЕ СЕКОЈ МОЖЕ ДА БИДЕ “НАЈГОЛЕМ ТРГОВЕЦ НА СВЕТОТ”

Светски познатите психолози низ својата работа утврдиле дека човекот користи само 40% од целиот свој умствен капацитет. Тие веруваат дека кога човекот би го користел целиот когнитивен капацитет, тој би